fredag 16 oktober 2009

Adam Larsson stal showen

Timrå har blivit en mardrömsmotståndare för Skellefteå i elitserien. Men 16-årige Adam Larsson skrämde bort Timråspöket Timrå_jubelpå torsdagskvällen. Hans två mål lade grunden till seger för Skellefteå med 4—2 (3—0, 0—0, 1—2).

Statistiken mellan Timrå och Skellefteå var dyster för de sistnämnda. Timrå hade vunnit de sju de senaste mötena i elitserien. Lägg därtill att de besegrade Skellefteå med 5—3 under försäsongen.

Men någon gång ska trenden brytas även om det krävs något extraordinärt.

Unge backlöftet Adam Larsson är definitivt något utöver det vanliga. Det har han redan visat många gånger, men i den här matchen klev han fram och stal hela showen.

I första perioden gjorde Larsson de två första målen. Båda gångerna var det välplacerade skott i spel med två man mer på banan.

- Vid första målet fick jag en pass av Pavel (Skrbek) och klev in och sköt. Det var lite tur att den gick in. Andra målet siktade jag lite.

Det var Larssons första mål på hemmaplan. Han gjorde sitt första mål i A-lagströjan borta mot Modo.

- Det här var mycket roligare mål att göra.

När sedan den gamle Timråspelaren Christian Söderström gjorde 3—0 såg det riktigt mörkt ut för Timrå.

Matchen präglades av många onödiga utvisningar och ganska hafsigt spel. Hemmaspelarna var heta framför sitt mål och Timrå hittade ingen skärpa i sina avslut i första perioden.

Mittenperioden innehöll många utvisningar för Skellefteå, men Timrå hade förtvivlat svårt att ens komma till avslut och perioden slutade mållöst.

Mittenperioden innehöll många utvisningar för Skellefteå, men Timrå hade förtvivlat svårt att ens komma till avslut. Perioden slutade mållöst.

- Det var för dåligt i powerplay, tyckte Timrås tränare Challe Berglund.

Den tredje perioden var av samma karaktär som de två första. Timrå kunde kom närmare i målprotokollet och reducerade två gånger om. Men Petr Tenkrat, som spelade Timrå i fjol, fick sista ordet. Han säkrade en ny trepoängare till Skellefteå genom att göra 4—2 i tom kasse.

Behållningen var dock supertalangen Adam Larssons två mål.