fredag 16 oktober 2009

"Lidas" - först till tusen poäng

Efter några veckors väntan kom det. Nicklas Lidström spelade fram till två mål i segermatchen mot Los Angeles Kings. Därmed blev han den första europeiska backen genom tiderna att göra 1 000 poäng.
- Det känns skönt att äntligen få nå det, säger backveteranen.

Att göra tusen NHL-poäng som back är specimageiellt. Så speciellt att det bara är sju backar som har lyckats med det innan Nicklas Lidström. Och många av den var verksamma under en epok när försvarsspelet inte var vad det är i dag.

"Lidas" Klev in i matchen med ett mål på fem matcher den här säsongen. Tack vare två passningspoäng i nattens 5-2-seger över Detroit Red Wings fick han fira sin milstolpe inför hemmafansen i Joe Louis Arena.

De var inte sena att hylla den 39-årige svenske lagkaptenen med en lång stående ovation.

- Det var en oerhört skön känsla när fansen gav mig ett sådant gensvar, sade Nicklas Lidström till FSN Detroit efter matchen.

Zetterberg bakom poäng nummer 1 000

- Det känns skönt att äntligen få nå det. Det har varit en del matcher sedan jag gjorde några poäng och folk pratade om det. Det var en skön känsla att få göra det här hemma också.

Hans 999:e poäng kom när han spelade fram Tomas Holmström till Red Wings 2-1-mål i den andra perioden. Han kvitterade sedan ut sin milstolpe på Henrik Zetterbergs första mål för säsongen. "Zäta" vann en tekning tillbaka till Lidström och styrde sedan elegant in backens skott fram till 3-1.

Övriga backar som har gjort tusen poäng är Ray Bourque (1 579), Paul Coffey (1 531), Al MacInnis (1 274), Phil Housley (1 232), Larry Murphy (1 216), Denis Potvin (1 052) and Brian Leetch (1 028). Den enda svenska spelare som har nått milstolpen tidigare är Mats Sundin.

Jonathan Ericsson blev också målskytt för Detroit, som kom till spel utan Pavel Datsyuk. Ryssen har drabbats av en överkroppsskada och räknas som dag till dag.

 

Källa:hockeysverige.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar