fredag 16 oktober 2009

Frölunda körde över Färjestad

Ishockey, Elitserien, Frölunda - Färjestad

FOTO:Bildbyrån

Utskällda och rejält ifrågasatta. Då lossnade det ordentligt för Frölunda och lagets stjärnspelare. Färjestad kördes över med hela 6—1.

Axelsson och Joel Lundqvist på noll poäng och Tomi Kallio väntade på sin första fullträff.

Men de forna NHL-spelarna och publikfavoriten Kallio visade att de visst har något att tillföra Frölunda.

- Klart att det var skönt för hela laget och att man får jubla lite i Scandinavium. För egen del känner jag att det går åt rätt håll och att axeln håller är extra skönt, säger Joel Lundqvist.

Även Axelsson känner att han är på väg mot formen.

- Jag visste att det skulle ta ett tag att ställa om sig till stor rink, det var lika tufft sist jag var hemma, säger "Pebben" efter sina två assist.

Efter en skakig förstaperiod, 1—1 med fördel Färjestad, exploderade hemmalaget och de etablerade spelarna under de två avslutande perioderna. Efter 27 sekunder styrde lagkapten Lundqvist in 2—1 efter skott av Axelsson. En dryg minut senare låg duon bakom 3—1 som Janne Niskala stötte in bakom Andro Michel i gästernas mål. Innan perioden var slut passade backen Niskala på att även göra 4—1.

- Vi får bra utdelning i den andra perioden. Men spelar vi bra defensivt så finns det offensiva kvaliteter, summerar Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Dessutom fick till slut Kallio spräcka målnollan. I öppen kasse rakade han in 5—1. Strax efteråt stod 18-årige Carl Klingberg för matchens prestation när han på egen hand tryckte in sexan. Segern var Frölundas första sedan den 29 september.

För Färjestad fortsätter det att se trögt ut på bortais. Efter en lovande start med ett aggressivt och rakt spel föll FBK ihop och darrade betänkligt när de sattes under press. Laget inkasserade säsongens tredje bortaförlust på fyra försök.

- Vi får en mardrömsstart i andra och både 3—1 och 4—1 kommer efter situationer när vi egentligen har kontroll på pucken. Det var inte bra och generellt sett får vi inga anfall vilket gör att vi inte tar någon energi av Frölunda, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar