fredag 16 oktober 2009

Norrena höll nollan mot Brynäs

Bara 89,52 i räddningsprocent och nästan tre insläppta puckar per match. Fredrik Norrena har haft en tuff återkomst i Linköping HC. Under torsdagen höll fansens favorit nollan första gånge060329 Ishockey, SM-semifinal, Frölunda - Linköping: 
© Bildbyrån - 62178n i höst när östgötarna slog Brynäs med 3—0.

Mellan 2003 och 2006 hade Linköping målvakten för att vinna SM—guld — men inte laget i övrigt.

Sedan dess har klubben haft laget, men inte målvakten för att gå hela vägen.

Den här säsongen är det tänkt att man ska ha allt.

Efter två och ett halvt år i NHL och en halv säsong i ryska ligan, där han förde Kazan till guld — är Fredrik Norrena tillbaka i LHC.

Trots att den finske hjälten vaktat kassen var det bara fyra lag som släppt in fler mål i elitserien.

- Man kan väl säga att pucken inte riktigt studsat min väg så här långt. Dessutom har vi tappat in alldeles för många mål i box play, menar burväktaren.

Pressen och kraven på 36—åringen är skyhöga från fansen. Men det är inget som han störs av.

- De är garanterat inte högre än mina egna krav. Det är kul att supportrarna tror på mig och jag ska göra allt för att vara med och ta Linköping långt i vinter.

Niondeplatsen och fyra raka bortaförluster med totalt 4—11 innan torsdagens omgång, var inget som oroade.

- Vilket lag som helst i serien hade haft lite problem utan de två bästa poänggörarna från i fjol. Klart att Hlinka och Hlavac kommer att tillföra mycket när de kommer. Men samtidigt måste vi fokusera på det som är här och nu. I stället för att snacka gäller det att prestera.

Det gjorde Norrena mot Brynäs. Han stoppade samtliga 19 skott och nollade motståndaren för första gången i höst.

- Skönt att ta revansch på mig själv från senast mot Timrå, då jag drog på mig en utvisning och orsakade ett mål när jag tappade pucken, säger Fredrik.

En annan matchvinnare var Andreas Jämtin. Med bara tre sekunder kvar av den andra perioden kastade han sig och tryckte in en retur fram till viktiga 2—0. Ett mål som knäckte gästerna.

Extra speciellt eftersom anfallaren var den ende som fälldes i Gävle tingsrätt förra veckan efter bråket med Brynäs sportchef Michael Sundlöv. Straffet för misshandeln den 12 februari blev 40 dagsböter.

- Jämtin visade verkligen vägen för oss. Det där målet gav mycket energi och blev avgörande, framhåller tränaren Slavomir Lener.

Ett blekt Brynäs, utan Andreas Dackell och Lars Jonsson, fick sin svit med fem raka utan förlust bruten.

- Så här billigt får vi inte släppa tre poäng, Linköping behövde inte spela särskilt bra för att vinna, kritiserar tränaren Niklas Czarnecki.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar