fredag 16 oktober 2009

Andra raka för Rögle

Ishockey, Elitserien, Modo - Rögle

Ett tamt Djurgården förlorade tredje matchen i rad och nyförvärvet Mathias Tjärnqvist står fortfarande på noll poäng efter mötet med sitt gamla lag Rögle.

Nu verkar bortaspöket vara puts väck för Rögle. 3-1 mot Djurgården var andra bortasegern på fem dagar.

När Rögle i lördags äntligen fick till det och besegrade Modo var det första trepoängaren på bortaplan sedan den 1 november förra året. Nästa bortaskalp kom av bara farten.

Rögle utnyttjade ett oinspirerat Djurgården och gick fram till 2-0 i den första perioden. Johan Alcén sköt 1-0 redan efter 1.55 och Dominik Granak gjorde 2-0 från långt håll med 1.19 kvar av perioden.

När Tommy Enström enkelt fick göra 3-0 efter 7.29 av den andra perioden fick olycklige målvakten Gustaf Wesslau lämna plats för Stefan Ridderwall.

Dif spelade upp sig i andra perioden, men fick bara in ett reduceringsmål genom Marcus Ragnarsson. Trots flera bra chanser i den sista perioden höll gästerna undan.

För Mathias Tjärnqvist blev mötet med förra säsongens lagkompisar ingen höjdare. Tjärnqvists flytt i somras rörde upp känslorna i Ängelholm och sportchefen Roger Hansson menade att Skånelaget håller minst samma nivå som Djurgården. Tjärnqvist har inte gjort en enda poäng för Djurgården i elitserien ännu och var inne på Rögles första mål. Tack vare segern klättrade dessutom Rögle förbi Djurgården i tabellen och ligger tre poäng före.