lördag 10 oktober 2009

Enkel seger för Timrå

Timrå svarade för en stark insats när man på hemmaplan besegrade Linköping med hela 5-2.

Linköping började matchen bra, och skapade ett par vassa chanser, men Timrås målvakt gjorde ett par svettiga räddningar. IstäTimrå_jubelllet för bortaledning, tog hemmalaget ledningen. Timrå fick chansen att spela fem mot tre i 21 sekunder och man tog den omgående. Tekningen vann man och Mattias Karlsson spelade två passningar med Sebastian Erixon innan han sköt ett tungt slagskott lågt och välplacerat till vänster om Fredrik Norrena. Målet kom efter 6:58. Strax där efter ökade Niklas Anger på till 2-0. Gabriel Karlsson hade pucken bakom mål och försökte trä in den två gånger. Första gången täcktes inspelet av. Andra gången lyckade det bättre och Niklas Anger var helt omarkerad framför mål. Fredrik Norrena var på skottet men den trillade in och gick precis över mållinjen.

Hemmalaget fick drömöppning på den andra perioden. Daniel Corso ökade på till 3-0 efter bara 38-sekunder spel i andra akten. Sedan slarvade Fredik Norrena bakom det egna målet, när han skulle lura Fredrik Hynning med en passning bakom ryggen. Hynning läste det hela, och snodde åt sig puken, och slog in den i öppet mål. Linköping kom lite närmare när Tony Mårtensson slog in reduceringen i spel 5mot3.

I den tredje perioden hade hemmalaget bra kontroll på matchen. Niklas Anger satte spiken i kistan. Laurent Meunier stod för ett briljant förarbete då han drog på sig två man innan han droppade till Niklas Anger som tog sig förbi Linköpings sista försvarare och hittade med en backhand in mellan Fredrik Norrenas ben. Det var hans andra mål i matchen. Tony Mårtensson reducerade för Linköping i slutet av matchen, efter fin passning från Magnus Johansson.