lördag 10 oktober 2009

Ny seger för Brynäs

Brynäs klättrar raskt i elitserietabellen.Ishockey, Elitserien, Södertälje - Brynäs
Hemma mot Luleå kom lagets tredje raka seger efter en urladdning i den första perioden som slutade 3-0.
Segersiffrorna skrevs till 4-0.

Samtidigt kan segern ha varit dyrköpt för Brynäs. Landslagsbacken Lars Jonsson fördes i den andra perioden till sjukhus med en, enligt de första rapporterna, befarad avskuren vadmuskel.
Det dröjde till den sjätte omgången, hemma mot HV 71 i tisdags, innan Brynäs tog sin första seger i årets elitserie.
Men en seger var tydligen allt som behövdes för att det skulle lossna. HV först, Södertälje borta i torsdags och på lördagskvällen en ny seger hemma mot Luleå. Nio poäng på fem dagar, en bra vecka för Gävlelaget.

Luleå hade också en bra trend bakom sig med två segrar i bagaget och inledde också rappt första minuterna – men sedan drog laget på sig ett tre mot fem-läge i en minut och 16 sekunder.
Onekligen en utmaning för seriens bästa lag i box play. Det höll nästan på att gå. Men precis när Luleå fått in sin fjärde spelare stänkte finske backen Juuso Hietanen upp 1–0 i nättaket bakom en chanslös Anders Nilsson i Luleåkassen.
Målet kom efter 6.38 och var starten på en mäktig Brynäspress – och ett Luleålag helt vilset i egen zon.
Efter 10.42 tog Luleås tränare timeout. Då hade precis Jonathan Granström iskallt och alldeles för enkelt gjort 2–0 från nära håll.
Skotten 10–8 var missvissande efter en period. 3–0 i mål speglade matchen desto bättre.

Trean var dessutom en bjudning av det generösare slaget. Johan Fransson gjorde en dragning som sista man, Sebastian Lauritzen stal pucken och skrinnande ensam mot Luleåmålet och satte 3–0.
Med 0–3 i baken fanns bara en väg att gå för Luleå. Och Luleå spelade upp sig allt eftersom matchen led.
Men det var egentligen bara kedjan med tvillingbröderna Cam och Chris Abbott tillsammans med Karl Fabricius som skapade farligheter.
Det kom aldrig några Luleåmål – i stället ytterligare ett för Brynäs när nyförvärvet från Färjestad, Eero Somervouri hittade rätt för första gången den här säsongen med fyra minuter kvar.