lördag 10 oktober 2009

Jacob Poulsen sänkte Sverige

Fotboll, VM-kval, Danmark - Sverige

Sverige förlorade kvällens viktiga match mot Danmark. Matchen som var en jämn historia avgjordes av Jacob Poulsen.

Det blir ingen sjätte raka mästerkap för Lars Lagerbäck och Sverige. Det står klart efter förlusten på bortaplan mot Danmark med 0-1. Danmark inledde matchen bäst, och Sverige såg nervösa ut till en början. I den 10:e minuten fick Danmark ett jätte läge, när Mikael Nilsson tappade markeringen på Jacob Poulsen. Poulsen nickade från nära håll, men Andreas Isaksson svarade för en kanon räddning.

Efter det jobbade sig Sverige in i matchen, och började skapade lägen framåt. Framförallt var det Zlatan Ibrahimović som såg pigg ut. I den 20:e minuten slog Ibrahimović en yttersida mot Henrik Larsson, men målvakten Sörensen kom ut och räddade i sista stund.

Den första halvleken var annars jämn och bjöd på mycket kamp. Det var en halvlek där dem klara målchanser var få. Med tre minuter kvar av halvleken var Daniel Majstorović mycket nära att ge Sverige ledningen. Kim Källström slog en bra hörna, och Majstorović nickade. Nicken gick dock rakt på målvakten.

Sverige startade den andra halvleken piggt, och pressade tillbaka Danmark i inledningen. I den 47:e minuten slog Rasmus Elm en frispark mot bortre stolpen. Där dök Ibrahimović upp och nickade in bollen mot Majstorović. Majstorović hade då öppet mål, men lyckades nicka utanför.

Efter det så stod matchen och vägde. Med 20-minuter kvar började Sverige ta över matchen igen. Domaren hamnade i fokus under en fem minuters period i mitten av halvleken.

I den 70:e minuten klackade Ibrahimović fram Henrik Larsson som satte dit 1-0. Målet blev dock bortdömd för offside. Det ska sägas att Larsson var offside. Två minuter senare blev Sverige åter bortdömda.

Kim Källström spelade fram Ibrahimović på vänstersidan. Ibrahimović hann bollen före kortlinjen och hittade fram till Sebastian Larsson. Larsson nickade in bollen i mål. Domaren blåste bort målet, och menade att bollen var över kortlinjen innan Ibrahimović slog inlägget.

I det läget var Sverige det bättre laget, och det kändes som att ett segermål var mycket nära. Då kom kallduschen.

Med elva minuter kvar sköt Poulsen från 16-17 meter. Andreas Isaksson reagerade försent, och bollen smet in i mål.

Lars Lagerbäck slängde in Marcus Berg och Marcus Rosenberg, men Sverige skapade inte något framåt.

- VI var det bättre laget, och det framförallt i den andra halvleken. VI skapade chanser, men hade lite oflyt. Danmark har en chans i andra och gör mål. Fotboll är ibland så, sade Ibrahimović efter matchen.