lördag 10 oktober 2009

Kroatiska spelare i fylleskandal inatt - avstängningar att vänta?

Rekordlång skadelista, usel form och ett stukat självförtroende. Som om det kroatiska landslaget inte skulle ha nog med problem bestämde sig under gårdagen flera utav spelarna för att festa tiimagell det i kuststaden Rovinj, där landslaget numera har sin bas.

De flesta kroatiska nättidningar pryds under dagen av bilder på kroatiska landslagsspelare som i smyg fotats på väg hem efter gårdagskvällens äventyr. Vedran Corluka syns tex med en cigarett i truten medan Anas Sharbini uppges ha ådragit sig en huvudskada under natten, allt medan andra enligt de bilder som finns verkar ha varit så fulla att de behövt ledas in till sitt hotellrum av mindre påverkade medspelare.


Enligt uppgift från personer på plats ska laget ha varit tillbaka efter sitt äventyr strax innan två inatt. Jutarnji List rapporterar att Slaven Bilic ska ha tillåtit spelarna att gå ut på kvällen, men att det skulle sluta så här förväntade han sig nog inte. Samme förbundskapten stängde 2006 av tre spelare (Olic, Srna, Balaban) efter att dessa på liknande sätt bestämt sig för att utgång var en klok idé bara dagar innan avgörande VM-kvalmatch.


Hur och om några bestraffningar kommer komma i fråga återstår att se då ingen ur landslaget ännu uttalat sig. Klart är att man definitivt inte behövde en sån här grej som grädden på moset till allt annat några dagar innan man reser till Kazakstan för en hyperviktig fotbollsmatch. Förmodligen har Kroatien inte råd att stänga av sina egna spelare då skadelistan nu i princip består av en ordinarie startelva.


Att spelarna nu verkar valt att läka de fysiska och psykiska såren efter ett uselt VM-kval med alkohol istället för att be till högre makter att England idag är tillräckligt proffsiga mot Ukraina är förstås inget annat än en skandal. I värsta fall gör Shevchenko & co slut på de kroatiska spelarnas lidande ikväll, i annat fall får "Bilic boys" försöka titta upp från flaskbotten och hårt ansatta av skador, med stukat självförtroende och helgens "teambuilding" färskt i minnet ta sig an Kazakstan i en match laget måste vinna. Ett jävla sätt att förbereda sig på är det hur som helst.

 

Källa:SvenskaFans/DARKO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar