lördag 10 oktober 2009

Färjestad besegrade Djurgården

Ishockey, elitserien, Färjestad - Skellefteå

Färjestad gick till slut segrande ur striden när man hemmabesegrade Djurgården med 2-1 i en tät och ryckig match med en hel del utvisningar.

Djurgården inledde matchen bra, och var spelförande laget under första fem. Laget drog på sig dock onödiga utvisningar och hemmalaget tog över matchen. Färjestad tog ledningen efter 6:53 genom Anders Bastiansen. Bastiansen friställdes och på tredje försöken tryckte han in 1-0. I slutet av den första perioden ökade hemmalaget på i powerplay. Djurgården kunde inte stå emot i spel tre mot fem där Bastiansen från förlängda mållinjen hittade fram till Pihlström som framför Ridderwall placerade in pucken till vänster om honom.

Djurgården kom dock tillbaka i den andra perioden. Man jämnade ut spelet, och efter knappt sju minuters spel kom reduceringen. Poängkungen Marcus Krüger rakade in reduceringen i power play.

Djurgården hade det mesta och det bästa av spelet i den tredje perioden. Laget jagade en kvittering, och chanser saknades inte. Färjestads målvakt Henrik Karlsson gjorde en mycket bra insats i den tredje perioden. Segern var viktigt för Färjestad som i senaste omgången förlorade mot HV med hela 0-8.