lördag 10 oktober 2009

Rögle vände och vann borta mot Modo

Rögle lyckades vända underläge 1-2 till seger 3-2 på bortaplan mot Modo. Ishockey, Elitserien, Modo - Rögle

Den första perioden började avvaktande. Bortalaget tog ledningen genom Dominik Granak. Det var en avvaktande Modoutvisning och Kempe fick in pucken framför mål till Hjalmarsson som sköt. På returen var Granak framme och slog in pucken. Efter det fick Modo igång sitt spel, och kvitterade efter 15:34. Per-Åge Skröder slog ett riktigt fint pass till Zuccarello som kom fri och la pucken kyligt mellan Penkers ben.

Den andra perioden bjöd på mindre bra spel, och få klara målchanser. Rögle var lite hetare i den sista perioden. Det var dock hemmalaget som tog ledningen efter 1:40 i sista akten. Modos tredjeline snurrade på bra och till slut fick Kristian Forsberg in pucken i mål. Green försökte dra Penker men den sistnämnde fick ut benskyddet men Forsberg var påpassligt framme och slog in returen.

Rögle kom tillbaka och vände på matchen. Mario Kempe kvitterade efter 7:41. Kempe kom in i anfallszon och drog läckert bort Pikkarainen och sprätte distinkt upp pucken i krysset. Med knappt sju minuter kvar av matchen gjorde Dominak Granak 2-3 för Rögle. Ett misslyckat pass från Beaudoin tänkt för Liljewall blev ett perfekt pass till Granak som tryckte till med ett hårt skott från blå.

I slutet pressade Modo på för en kvittering, men Rögle höll undan och tog med sig tre viktiga poäng.