lördag 10 oktober 2009

Skellefteå stoppade HV 71

Skellefteå satte stopp för HV 71. HV som i den senaste omgången krossade Färjestad med hela 8-0, hamnade i 3-1 underläge, och orkade inte resa sig. Ishockey, elitserien, Rögle - Skellefteå

Den första perioden bjöd på underhållande spel, och massvis med målchanser. Hemmalaget hade en liten fördel då man skapade vassaste lägen. Den första perioden bjöd dock inte på några mål. Hemmalaget rivstartade i den andra perioden, och ledningsmålet kom helt logiskt. Ivan Majesky tryckte in ledningsmålet från nära håll. Målet kom efter 5:44 in i den andra perioden. Tomas Surovy ökade på till 2-0 minuten senare. Tomas Surovy höll sig framme på en retur från Stefan Liv. Hemmalaget fick sedan spela i powerplay, men då reducerade HV 71. Jukka Voutilainen bjöds på ett friläge i boxplay. Med knappt fem minuter kvar av den andra perioden ökade hemmalaget på till 3-1. Hagos sköt, och på returen slog Johan Forsberg in trean. Innan perioden var över reducerade HV genom David Petrasek. HV vann en tekning i offensiv zon och Petrasek sköt ett inte allt för hårt skott mot mål men som ändå gick in.

I den tredje perioden pressade och jagade HV en kvittering. Hemmalaget kunde dock med tur och skicklighet håll undan, och ta alla tre poäng. Detta var HV-s andra förlust i serien.