söndag 20 september 2009

Chelsea starkast i derbyt

Fotboll, Premier League, Chelsea - Tottenham

Carlo Ancelottis Chelsea stormar fram i Premier League. Söndagens Londonderby mot Tottenham blev en munsbit som roddes hem med 3-0. Det var Chelseas elfte raka ligaseger - nytt klubbrekord.

Efter sex omgångar toppar Chelsea tabellen med lika många segrar. Och inte ens tillsynes svåra uppgifter som toppmötet med Tottenham verkar kunna störa Ancelottis bygge.

Åtminstone inte i längden. För Tottenham inledde söndagsmatchen bra på Stamford Bridge men hamnade i underläge i 32:a minuten när ytterbacken Ashley Cole slängnickade in ett högerinlägg vid bortre stolpen.

Med dryga timmen spelad kom 2-0. Tottenham-målvakten Carlo Cudicini lyckades stoppa Didier Drogbas skott men släppte returen till Lampard, som gav Ballack öppet mål.

Det riktiga avgörandet stod emellertid Drogba för kort efteråt. I 63:e minuten fick han en lång passning i djupled, trängde sig förbi två motståndare och lade sedan bollen till höger om målvakten Cudicini, sprang runt på andra sidan och rullade in 3-0.

Matchen fick dock en dålig eftersmak då två allvarliga skador uppstod. Den första efter att Tottenhams mittback Sebastien Bassong slagit huvudet i marken och burits av på bår. Den andra sedan Drogba skadat högerbenet och tvingats bli utbytt.

Segern var som sagt Chelseas elfte på raken i ligan, vilket är nytt klubbrekord.