söndag 20 september 2009

Häcken hämtade upp 0-2 till 2-2, med en man mindre

Trelleborg-Häcken_2009

2-0-underläge och en man mindre med en halvtimma kvar blev till 2-2 och säsongens kanske skönaste poäng. Mannen för dagen var helt klart nigerianen John Chibuike som gjorde ett mål och en assist och ordnade oavgjort. Häcken visade moral när man hämtade upp 0-2 underläge på bortaplan mot Trelleborg.

Den första halvleken bjöd på ganska dåligt spel från båda lagen. Trelleborg tog ledningen i den 12:e minuten. Fredrik Jensen blev fri med Källqvist, och placerade in 1-0.

Med fem minuter kvar av den första halvleken fick Johan Lind utvisad för snack. I den 53:e minuten blev Tom Söderberg olycklig när han nickade in Wihlborgs vänsterinlägg i eget mål.

I den 62:a minuten reducerade John Chibuike på straff, efter att Paulinho kapas i straffområdet.

Fyra minuter senare kvitterade Häcken. Chibuike fick in bollen i straffområdet från höger där Lopes lyckade tunnla Bengtsson innan han elegant placerade in bollen via vänsterstolpen i mål.

2-2 blev även slutresultatet i matchen.