söndag 20 september 2009

Ny seger för Örebro

Örebro tog sin tredje raka seger när man tidigare idag besegrade Kalmar på bortaplan.

Örebro tog ledningen i den 9:e minuten. Kim Olsen kunde omarkerad nicka in en högerhörna. Kalmar var det bättre laget i den första halvleken, och laget skapade chanser. Kalmar hade dock förtvivlad svårt att förvalta sina chanser. I den 25:e minuten ökade Olsen på till 2-0. Roni Porokara viker in från vänsterkanten och skjuter ett hårt skott. Wastå räddar, men släpper en svag retur rakt ut i straffområdet där Olsen dyker upp och nickar in bollen bakom Wastå som inte är nöjd med sitt agerande.

Roni Porokara vek in från vänsterkanten och sköt ett hårt skott. Wastå räddade, men släppete en svag retur rakt ut i straffområdet där Olsen dök upp och nickade in bollen bakom Wastå som inte är nöjd med sitt agerande.

Kalmar reducerade genom Ricardo Santos i den 32:a minuten. En snygg chipp friställde Mendes som försökte lyfta bollen förbi den utrusande Albvåge. Landslagsmålvakten fick upp en hand och räddade snyggt, men returen landade hos Santos, som dundrade in reduceringen.

I den andra halvleken jagade Kalmar en kvittering, men Örebros målvakt Wastå storspelade i målet. I den 70:e minuten punkterade Marcus Astvald matchen. Astvald fick två chanser innan han satte dit avgörande 3-1.

Örebros tre poäng resulterar nu i att man bara ligger en poäng bakom Elfsborg på fjärdeplats i tabellen, dock med en match mer spelad. Smolk i glädjebägaren är dock att tvåmålsskytten Kim Olsen tvingades utgå skadad. Kalmar riskerar nu att tappa än mer mark i guldjakten när AIK spelar mot Örgryte imorgon.