söndag 20 september 2009

Owen avgjorde mot derbyt

De regerande mästarna vann ett osannolikt derby i dag. Totalt blev det sju mål varv fyra från Uniteds sida.

Manchester United gick segrande ur det stekheta derbyt. Redan efter två minuter gjorde Wayne Rooney matchens första mål. United tog ett snabbt inkast och Micah Richards stod och sov och uppfattade inkastet sent. När han väl gjorde det lirkade Wayne Rooney sig igenom två City-försvararna och kunde lägga in 1-0-målet till de regerande mästarna. Fotboll, Premier League, Manchester United - Manchester City
Efter att cirka en kvart var spelade skulle dock vändningen komma. En boll i djupled som Foster ska ta upp med händerna med tabbar sig och den tidigare Man U-spelaren Carlos Tévez snodde bollen och lade tillbaka den till Gareth Barry som sköt in kvitteringen.

Carlos Tévez hade ett jätteläge att ge City lednigen. Den argentinska landslagsmannen, fick bollen efter att Ireland hoppade över, tog sig in i straffområdet och sköt bollen i stolpen.

Precis i starten av andra halvlek tar United ledningen. På ett inlägg från Ryan Giggs nickade Darren Fletcher in Uniteds andra mål i matchen. Bara tre minuter senare kvitterade Man City. Craig Bellamy utmanade ute på sin vänsterkant och vände inåt i banan och avlossade ett skott som gick rakt upp i bortre krysset.

Målfyrverkeriet var ännu inte över. På en frispark knoppade Darren Fletcher in 3-2-målet och de flesta trodde att matchen över med tio minuter kvar att spela. Men precis i slutskedet gav Rio Ferdinand bort bollen och Craig Bellamy kontrade och rullade in 3-3. Men det var inte slut för det. I matchminut 95 frälste Michael Owen med sitt 4-3-mål i absolut sista minuten.