söndag 20 september 2009

Ny seger för Barcelona

Tre mål på tre matcher. Zlatan Ibrahimović har fått bästa tänkbara start i spanska ligan. Mot Atlético Madrid behövde hanFotboll, spanska supercupen, Barcelona - Athletic Bilbao inte ens två minuter på sig. Barcelona vann med 5–2.

Efter 50 sekunder prickade Thierry Henry ribban och såg bollen studsa ner på mållinjen.

Atlético Madrid hann knappt andas innan nästa attack kom. Den här gången var det Zlatan Ibrahimović som höll sig framme.

Sergio Busquets lade bollen i djupled längs gräset. Med två motståndare kring sig väntade Ibrahimović in passningen och avslutade med en lätt yttersida. Målet var hans tredje på lika många ligamatcher. I den 16:e minuten sprang sig Leo Messi fri på Xavis passning och lurade ner målvakten innan han retfullt lade in tvåan.

Dani Alves dundrade in 3–0 på frispark och Seydou Keita satte 4–0. Ibrahimović var också med på ett litet hörn, en lobbpassning till Messi innan argentinaren gick solo ner mot kortlinjen och frispelade Keita.

Atlético Madrid reducerade till 4–1 – och då var inte första halvlek slut. Matchen var det naturligtvis vid det laget. Diego Forlans mål i 84:e minuten gav lite hopp men det släckte Leo Messi definitivt på tilläggstid. Då satt Zlatan Ibrahimović på bänken, ersatt i anfallet av Pedro.

Champions League-laget Atlético har inlett säsongen dåligt. Fortsätter man att chansa så högt i försvaret som på Camp Nou kan laget bli kvar i botten – stundtals rena kamikaze-taktiken. En poäng på tre matcher och 3–9 i målskillnad är knappast vad fansen räknat med.

Barcelonas 3–0–0 i tabellrad och 10–2 i mål är mer i linje med de skyhöga förväntningarna. Tränaren Pep Guardiola har fått en smakstart på sin andra säsong. Mot "Atléti" matchade han laget utan Yaya Touré – lysande mot Inter – Carles Puyol och Eric Abidal. Andrés Iniesta fick nöja sig med ett inhopp sista 25 minuterna.