söndag 20 september 2009

Göteborg återtog serieledningen

Fotboll, allsvenskan, IFK Göteborg - Hammarby

Göteborg återtog serieledningen efter seger mot Hammarby med 2-0.

Första halvlek var jämn spelmässigt och chansmässigt mellan ett IFK Göteborg som spelade med större självklarhet utan att övertyga spelmässigt och ett Hammarby som uppträdde med defensiv grund och sökte kontringar.

Gästernas bästa läge var ett friläge som förvaltades illa av Nathan Paulse. Tobias Hysén å sin sida skapade själv sina lägen som han dessutom förvaltade mycket bra.

Hysén gjorde 1-0 i den 26:e minuten. Theodor Bjarnason förarbetade till vänster men det mesta gjordes av målskytten själv när han ryckte ner mot sidlinjen och ur snäv vänstervinkel slog en distinkt yttersida i mål via bortre stolproten.

På stopptid i den första halvleken ökade Hysén på till 2-0. Hannes Stiller spelade fram Hysén som vände bort Patrik Gerrbrand och satte tvåan högt till höger om Shaaban.

I den andra halvleken hade hemmalaget bra kontroll på matchen, och Hammarby var aldrig nära att hota. Gästernas femte förlust i följd blev dock än mer dyrköpt då båda cenrtala mittfältarna straffade ut sig på grund av vad som till synes var enbart agg gentemot Sebastian Eriksson. Helt i onödan är därför de båda avstängda i hemmamötet med GAIS på torsdag.