söndag 20 september 2009

Tre viktiga poäng för Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Brommapojkarna - Djurgården FOTO:Bildbyrån

Djurgården tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden, när man tidigare idag körde över Brommapojkarna. Djurgården var det mer spelförande laget än BP, som hade svårt att komma till offensivt i den första halvleken. Djurgården bjöd på fint spel, och laget kom runt på kanterna, och skapade där med massvis med hörnor.

Djurgårdens ledning kom just efter en hörna. Asp nickade undan vänsterhörnan ut till Milić som framför straffområdet sköt bollen direkt via Shhadeh så att Lekström blev helt ställd och hann inte rädda undan bollen som turligt studsade in till vänster i mål.

Djurgården fick drömstart i den andra halvleken, när man ökade på till 2-0, i den 48:e minuten. BP-s målvakt Lekström missbedömde ett djupt slaget frisparksinlägg från vänster av Ayuba där han boxade ned bollen till Youssef som till höger i straffområdet nickplacerade in bollen i ett öppet mål.

Efter det var BP ett slaget lag, och Djurgården fick extra självförtroende. Det gjorde att Djurgården vågade spela ut, och i den 63:e minuten ökade Djurgården på till 3-0. Dahlberg targetnickade ned bollen till Philip Hellqvist som kom runt på högerkanten där han slog in bollen i straffområdet. Henriksson nickade inlägget rakt ut till Youssef som framför straffområdet sköt bollen lågt invid högerstolpen via en BP-försvarare.

Två minuter senare sköt Dan Brulin Djurgårdens fjärde mål i matchen. Burlin tog sig förbi Shhadeh innan han från distans fick på ett kanonskott rakt upp i det högra krysset.

Brommapojkarna reducerade med kvarten kvar av matchen genom Joakim Runnemo. Runnemo kunde omarkerad nicka in frisparksinlägget nära Touray i målet.

Detta var Djurgårdens första bortaseger, och laget har nu samma antal poäng som Hammarby. Hammarby har i skrivande stund en match mindre spelad.