torsdag 22 oktober 2009

Dixon avgjorde i förlängning

Hemmajublet fastnade först i halsen. Stephen Dixon såg änIshockey, Elitserien, Södertälje - Brynäsdå till att Brynäs kunde vinna hemma mot Rögle med 3—2 efter förlängning.

- Alla poäng är viktiga för oss, sade Dixon efter matchen.

Inget skönspel, bara hårt arbete i kampen om viktiga poäng kring slutspelsstrecket. Och mängder av missade chanser, speciellt från hemmalagets sida.

Brynäs har totalt gjort 22 mål på elva matcher, sämst av alla elitserielag. Tur då för Brynäs att kanadensaren Stephen Dixon hittat målformen tidigt. Förra säsongen gjorde han åtta mål, denna är han redan uppe i fem.

- Jag har lite svårt att förklara varför. Men jag har gått lite mer på mål och fått lite fler lägen. Det känns också lite enklare i början av denna säsong. Nu känner jag killarna i laget och vet hur vi spelar, sade Dixon som gör sin andra säsong i Brynäs.

Dixon inledde med att kvittera till 1—1 i slutet av andra perioden, en retur. Anton Rödin satte sedan sitt första elitseriemål och det såg länge ut att kunna ge Brynäs tre poäng.

Men inte. Mads Bödker kvitterade på ett löst skott från blå och lite senare fick Brynäs Simon Bertilsson fem minuters utvisning plus matchstraff efter en knätackling mot Rögles Andrée Brendheden.

- Han har drabbats av en inre ledbandsskada som det verkar. I så fall är han borta cirka två månader. Men han kommer att undersökas mer noggrant av vår läkare under fredagen, sade Rögles sjukgymnast Billy Nilsson.

Rögle var dock lika ineffektivt som Brynäs varit i numerärt överläge och tog inte chansen att rycka ifrån Brynäs i tabellen.

I stället lyckades Brynäs utnyttja sin sista chans i numerärt överläge, Dixon igen.

- Det är svårt att förklara varför vi har så svårt att göra mål i numerära överlägen. Vi försöker göra det lite för snyggt, slår en extra passning i stället för att gå på avslut. Det är något vi måste bli bättre på även om det var skönt att kunna utnyttja den sista chansen vi fick, sade Dixon kritiskt.

Mellan Rögle som har sista slutspelsplatsen och Brynäs på platsen efter skiljer nu bara en poäng.

- Vi ska till slutspel men det är tufft och vi kommer att få kriga om varje poäng, avslutade Dixon.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar