torsdag 22 oktober 2009

Ny seger för HV

Frölunda gjorde en ganska bra bortamatch, men HV 7HV_jublar011 var klassen bättre. Jönköpingslaget tog sjunde hemmasegern av sju möjliga när man vann med 4—1 på torsdagen.

HV 71 har varit ruskigt starka i Kinnarps Arena i höst. Mot Frölunda visade man musklerna ännu en gång.

HV pressade Frölunda stenhårt under långa spelsekvenser. Det blev inte alltid så heta målchanser för hemmalaget, men det bjöds på många vackra dragningar och fina passningskombinationer.

Det märks tydligt att HV är samspelta. Få nya spelare inför året och inga stora ändringar av nye tränaren Janne Karlsson innebär att Jönköpingslaget ser väldigt samtrimmat ut. Spelarna vet var de har varandra och alla fyller sina roller.

Två nya assistpoäng av David Petrasek innebär att HV-backen nu gjort 17 poäng på 12 matcher och skuggar Johan Davidsson i poängligan.

Matchens lirare var annars Mattias Tedenby som gjorde ett mål, fixade en straff och firade stora triumfer med sin teknik och skridskoåkning.

Båda lagen saknade flera viktiga spelare. HV klarade det bäst. I den breda HV-truppen märktes det knappt att Per Gustafsson, Lance Ward, David Ullström och Teemu Laine var borta.

Frölunda saknade Ville Mäntymaa, Tobias Viklund, Andreas Karlsson och Philip Larsen. Göteborgarna gjorde ingen dålig match, men mot HV räcker inte det.

 

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar