torsdag 22 oktober 2009

Jämnt när Timrå bortaföll igen

Timrås tunga bortasvit förlängdes när Luleå vann en tät och spännande uppgörelse mot Medelpadslaget på torsdagskIshockey, Elitserien, Frölunda - Luleåvällen. Matchen slutade 3—2 efter förlängning och Timrå har nu åtta bortaförluster i rad.

Det avgörande målet gjordes av Luleås Johan Fransson med en ispuck från blå.

Båda lagen kom till spel med varsitt nyförvärv på isen.

Timrås artistspelare Martin Sonnenberg, som anlänt en vecka i förtid för att hjälpa sitt lag ur bottenträsket, gjorde nytta redan i sin första match för säsongen. Han fick en passningspoäng när Daniel Corso gjorde Timrås första mål i slutet av första perioden, vilket betydde kvittering till 1—1.

Matchens första mål gjordes av Luleås Mats Lavander, som ur snäv vinkel pricksköt mellan benen på Anders Lindbäck i Timråkassen.

Timrå tog ledningen med 2—1 i början av andra perioden, genom Magnus Pääjärvi-Svensson. Men Timrå drog på sig utvisningar, och Luleå kunde kvittera i numerärt överläge genom Pär Arlbrandt.

Slutrundan, som blev mållös, var tät och het med flera slagsmål, där Martin Sonnenberg var inblandad i ett.

Luleås nyförvärv, backen Alexander Hellström, hämtad från AHL i Nordamerika, noterades för en utvisning i matchen, men gjorde en stabil insats.