torsdag 22 oktober 2009

Hadelöv stoppade Linköping

Ishockey, elitserien, FŠrjestad - SkellefteŒ

Skellefteå slog överraskande ut Linköping i vårens SM-kvartsfinal. I höstens första elitseriemöte skrämde Andreas Hadelöv östgötarna. Han räddade 39 av 40 skott och ordnade sjunde segern, 2—1, på elva omgångar.

Trots att hemmalaget vann skottstatistiken med förkrossande 40—17 lyckades man inte göra mer än ett enda mål.

Kraftig ineffektivitet är en förklaring — ett uppoffrande försvar i Skellefteå och en het målvakt en annan.

I våras var det Nicklas Dahlberg som knäckte Linköping, nu var det Andreas Hadelöv.

Östgötarna tryckte på ordentligt i både den andra och tredje perioden, utan att lyckas få en puck att passera honom någon gång.

Annars fick Linköping en drömstart med ledning redan efter 1.34 minuter. Efter åtta assists kom landslagsbacken Magnus Johanssons första mål, ett dragskott i krysset.

Laget hade möjlighet att öka på nästan direkt efter i power play — i stället kontrade Jimmie Ericsson in 1—1 när Skellefteå hade en man mindre.

Erik Forssell styrde in 1—2 och Skellefteå visade då varför man vunnit sex av de tio inledande omgångarna.