torsdag 22 oktober 2009

Nokia stämmer Apple

image

Nokia anklagar Apple för att vägra betala patentavgifter för teknik som andra uppfunnit och som Apple utnyttjar i Iphone. Efter att ha misslyckats med att få Apple att betala för teknik som Apple utnyttjar i Iphone lämnar nu Nokia in en massiv stämningsansökan mot Apple.

utnyttjat på ett sätt som gör intrång på Nokias patent. Det handlar om tekniker inom gsm, umts (3G) och wlan.
- Patenten det gäller täcker mobil dataöverföring, talkodning, säkerhet och kryptering. Patenten inkräktas av alla Apple Iphone-modellerna från och med den första Iphone 2007, skriver Nokia i ett pressmeddelande.
”Under de senaste två decennierna har Nokia investerat ungefär 40 miljarder Euro på forskning och utveckling, och byggt upp en enorm samling patent”, skriver Nokia i sitt pressmeddelande där man går till attack mot Apple.
- Grundprincipen i mobilindustrin är att de bolag som bidrar till teknikutvecklingen skapar ett värde som andra är skyldiga att betala för att använda. Apple förväntas också följa denna princip. Genom att vägra att komma överens om lämpliga villkor för Nokias immateriella rättigheter försöker Apple åka snålskjuts på Nokias innovation., säger Ilkka Rahnasto, Vice President och rättschef på Nokia.

 

Källa:mobil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar