torsdag 22 oktober 2009

SSK bortavann

Ishockey, Elitserien, Djurgården - Södertälje

Djurgården kunde summera 08-derbyt så här: 1—0 i spel fem mot fem, 5—1 i stenhårda tacklingar, 38—20 i skott och 1—1 i skador. Matchen? Den vann Södertälje med 2—1.

Det hade inte ens gått fyra minuter när Södertäljes backtalang Lukas Kilström fult tacklade in Mathias Tjärnqvist i sargen när djurgårdaren just haft ett friläge. Tjärnqvist fick lämna isen med trasig vänsteraxel.

Kedjekamraten Jimmie Ölvestad tyckte inte två minuter för boarding var ett tillräckligt straff och såg ut att vilja hämnas på alla rödvita han såg under resten av matchen. Ryan Glenn, Robert Carlsson och Jens Olsson fick alla rätta till hjälmen efter att ha mörbultats av Lennart "Nacka" Skoglunds dotterson.

Men Ölvestad prickade inte bara in stenhårda tacklingar, han prickade även in Djurgårdens mål. Tjusigt frispelad av Andreas Holmqvist skickade han in pucken bakom Björn Bjurling knappt halvvägs in i den andra perioden.

Det blev matchens enda mål i spel fem mot fem.

Problemet för Ölvestad, och de flesta av de 6 407 åskådarna i Hovet, var att Södertälje gjorde två mål i numerärt överläge. SSK:s power play sänkte Djurgården lika effektivt som Ölvestad sänkte SSK:are:

David Fredriksson tryckte in sitt första mål i SSK-tröjan när han rakade in sin egen retur i öppningsperioden.
Yanick Lehoux kunde efter en perfekt passning av Linus Videll skicka in 2—1-målet bara några minuter efter Ölvestads kvittering i mittakten.
Trots tungt tryck mot Bjurling i tredje perioden höll SSK undan, men fick inte bara med sig tre poäng utan även en skada på Julian Jacobsen. Dansken fick väldigt ont i vänster arm efter att han tampats med Marcus Ragnarsson.