torsdag 22 oktober 2009

Färjestad körde över Modo

Ishockey, Elitserien, Modo - FärjestadFoto:Bildbyrån

Bara två ordinarie spelare utanför laget. Niklas Sundström i säsongsdebut. Hemmaplan. Inte hjälpte det Modo. Färjestad förnedrade Örnsköldsvikslaget och vann med 6—3.

Krislaget Modo, tidigare hårt skade- och sjukdomsdrabbat, hade rasat till sista plats i tabellen efter tre raka förluster.

Med nu bara två man på skadelistan och stjärncentern Niklas Sundström på isen för första gången den här säsongen fanns dock förhoppningar i hemmalaget om en vändning.

De kom per omgående på skam.

Färjestad tog initiativet från första nedsläpp — och släppte det aldrig.

Efter knappt åtta minuter av första perioden hade Färjestad 10—1 i skott.

Och 1—0 i mål.

Efter elva minuter var det 2—0.

Dryga tre minuter in på andra perioden 3—0 och matchen var i praktiken över. Modo var inte i närheten av ett hot mot Färjestad.

Färjestads 1—14 på de två senaste bortamatcherna verkade inte ha påverkat laget. Tvärtom lyste självförtroendet om spelarna. Inte minst om Dragan Umicevic, som stundtals hade uppvisning.

Framtiden ser mycket ljus ut för Färjestad, trots att många av de stora namnen försvunnit sedan förra säsongen. De nya ser ut att väl ha fyllt ut luckorna.

För Modo ser framtiden mycket, mycket mörk ut. Nye tränaren Miloslav Horava har inte direkt gjort succé och mot Färjestad var han häpnadsväckande passiv. Halva matchen hade gått innan han över huvud taget gjorde någonting — när tåget redan gått.