torsdag 22 oktober 2009

Storseger för Benfica

Benfica förnedrade Everton genom att vinna med 5-0.image Daniel Majstorovic utvisad för AEK Athen.

Det var fem minuter i början av den andra halvleken som förstörde allt för britterna. Den misslyckade Barcelona-stjärnan Javier Saviola öppnade målskytten för Benfica efter en kvart, men Everton var inte uppenbart sämre än hemmalaget före pausvilan.

När spelarna gjort sig redo för avspark av den andra halveken på Estadio da Luz, var det med en ömsesidig tro på en fortsatt jämn tillställning. Av det scenariot blev intet. På fem galna minuter mellan 47:e och 52:e minuten satte först portugisternas Oscar Cardozo två mål på en drygt en minut och fyra minuter efter matchens tredje gjorde Anderson Luisao 4-0, vilket givetvis stängde matchen.

Argentinaren Saviola fick med sju minuter kvar av ordinarie tid nöjet att avsluta målmosningen av stympade Everton, som saknade inte mindre än elva spelare i afton, men som hade omkring 6.000 tillresta fans på plats. Förlusten var Evertons första i årets Europa League och lagets första förlust på lagets åtta senaste tävlingsmatcher.

I gruppens andra match mellan vitryska BATE Borisov och grekiska AEK Athen  fick svenske försvarsresen Daniel Majstorovic rätt kort knappt tio minuter in på den andra halvleken. Det blev i praktiken AEK:s fall. Borisov hade minuten innan utvisningen kvittera till 1-1 och grekerna försökte verkligen sitt bästa för att få med sig poäng från Gradski Stadium. Men i 86:e minuten frälste inhopparen Aleksandr Alumona hemmalaget till den 20.000 starka vitryska publikens jubel, genom att fastställa slutresultatet till 2-1.

Källa:sportal