lördag 3 oktober 2009

Enkel seger för Linköping

LHC-Rögle_2009

Linköping tog en ganska enkel seger på hemmaplan mot Rögle. Den första perioden var mållöst. 24-sekunder in i den andra gjorde Mikael Håkansson 1-0 för hemmalaget och den i power play. Hemmalaget var det bättre laget under den andra perioden.

Andreas Jämtin utökade för hemmalaget i slutet av den andra perioden. Mikael Håkanson gjorde sitt andra mål i matchen när han i spel 5/4 ökade på till 3-0. Målet kom 26-sekunder in i den tredje perioden. Efter det var Rögle ett slaget lag. Efter 9.06 i den tredje akten svarade Mikael Håkanson för sitt tredje power play-mål i matchen.

Rögle reducerade med mindre än fyra minuter kvar av matchen. Jokob Johansson stod för målet. I slutet gjorde även Mathias Porseland mål för Rägle, men hemmalaget vann matchen. Rögle visade dåligt omdöme i den sista perioden och drog på sig matchstraff genom Mikael Gath och andra dumdristiga utvisningar.