lördag 3 oktober 2009

Ove Molin fixade en pinne för Brynäs

Djurgården ledde med hela 3-0 efter den första perioden, men Brynäs kom tillbaka och fick med sig en poäng hem till Gävle.

Djurgården ägde den första perioden. Brynäs var inte alls med och skapade knappt en enda vettig målchans. Ishockey, Elitserien, Rögle - Brynäs

Chorus

Hemmalaget tog ledningen redan efter 3.39. Andreas Holmqvist sköt i stolpen och Krüger var påpassligt framme och slog in returen i öppen kasse. Michael Holmqvist ökade på till 2-0 efter 12.16. Djurgården kom i ett fint anfall men kom aldrig till avslut utan det blev en gröt framför mål. Det såg ut som att Markström hade koll på läget men rätt som det var kom pucken ut ur gröten och in i mål, såg ut att vara en Brynässkridsko som sparkade in den.

Tre minuter senare kom även 3-0. Falk kom runt bakom mål och spelade upp till Holmqvist på backplats som slog till direkt och pucken hittade in bakom en skymd Markström.

Brynäs kom ut till den andra perioden som ett helt nytt lag. Efter 4.17 kom reduceringen. Jonathan Granström stod framför mål och snappade upp en retur på Silfverbergs skott.

Strax där efter kom ny reducering för gästerna. Djurgården slarvade i rensningen, Dackell snappade upp pucken och hittade en helt ensam Stephen Dixon framför mål som inte gjorde något misstag,

Djurgården ökade på sin ledning efter 6.56, och det var Krüger som spelade fram Andreas Engqvist som slog in 4-1. Med nitton sekunder kvar av perioden reducerade Brynäs på nytt. Hiettanen stod länge och väl på blå linjen och siktade och drog iväg ett rappt skott som satt i krysset.

I tredje perioden kändes spelet lite avvaktande och precis när man trodde att det skulle bli en hemmaseger så kom gammelsmurfen Molin från ingenstans och satte kvitteringen.

Kvitteringen kom med 57-sekunder kvar matchen. Sett till hela matchen känns 4-4 som ett rättvist resultat.