lördag 3 oktober 2009

Storseger för Södertälje

Ishockey, Elitserien, Södertälje - Linköping

Södertälje tog en storseger hemma mot Modo. Det var i mitten av den tredje perioden som matchen avgjordes. Södertälje gick då från 2-0 till 5-0 på drygt en minut.

Södertälje tog sent ledningen med 1-0 efter framförallt en fin passning av Jens Olsson. Målet kom efter 19. Södertälje var också det lag som skapat flest chanser och den enda gången Modo kunnat lyfta sig var när nämnde Olsson åkte ut för fasthållning. Hemmalaget var rappare, mer bestämda och vann kampen över hela banan i den första perioden. Modo ska tacka målvakten Niklas Svedberg för att det inte stod mer än 1-0 till hemmalaget efter första perioden.

Modos spel blev lite bättre i den andra perioden, men det var hemmalaget som var bättre. Den andra perioden bjöd inte på några mål.

I inledningen av den tredje perioden ökade Petri Pakaslahti på till 2-0. Klasen hittade Pakaslahti med en "Gretzky-passning" från bakom målet. Till vänster om målet hittade finländaren nätet bakom Svedberg med ett direktskott.

Södertälje gick sedan från 2-0 till 5-0 på en dryg minut och avgjorde matchen helt. Almtorp drämmde upp fyran i krysset medan Videll gjorde femman på en fin passning snett bakåt från Lehoux.