lördag 3 oktober 2009

Tre viktiga poäng för Örgyte

Fotboll, Allsvenskan, Örgryte - Kalmar FOTO:Bildbyrån

Örgryte tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden, när man på hemmaplan besegrade Kalmar. Kalmar tappade där med i toppstriden.

Örgryte ledde efter första halvleken ganska rättvist. Kalmar hade svårt att skapa chanser, medan hemmalaget gjorde två mål.

I den 20:e minuten tog Örgryte ledningen genom Markus Gustavsson. Ett högerinkast från Björn Anklev möttes av Santos som spelade vidare på djupet för Anklev. Denne avancerade ner till kortlinjen och slog ett lågt inlägg mot första stolpen där Gustafsson på en målskytts vis stötter in bollen via touch av Petter Wastå.

2-0 för Örgryte kom i den 38:e minuten och det var Alvaro Santos som gjorde den. Alexander Mellqvist serverade friläge i lätt högerläge för brasilianen som såg ut att halvt felvänd komma för nära Wastå men lyckades skjuta under via Kalmarmålvakten och marken för att gå i mål med viss höjd.

Kalmar gjorde två byten redan i halvtid, där Stefan Ålander och Lasse Johansson utgick, och ersattes av Marcus Lindberg och Jimmie Augustsson.

Dessa två byten hjälpe något, då Kalmar reducerade i den 58:e minuten genom Jimmie Augustsson. Daniel Sobralense i högerinnerläge samspelade med Nouri innan han djupledsväggade med Eriksson innan Augustsson fick skottläge. Skottet täcktes men han kunde rulla in den egna returen till höger om Andersson.

Detta var dock hemmalagets match. I den 67:e minuten ökade Alvaro Santos på till 3-1. Källander vann tillbaka bollen högt uppe efter Öisanfall. Den spelades ut till Roy Miller som från vänster slog in bollen till en felvänd Markus Gustafsson som skarvade fram till den mycket nära stående Santos. Denne vände upp och klappade till med ett markskott invid vänster stolpe.

Tre minuter senare gjorde Sebastian Johansson 4-1 till ÖIS. En vänsterhörna nådde ut till höger där Robin Jonsson klackade fram bollen till Santos som spelade från kortlinjen snett bakåt till Sebastian Johansson som sköt i öppet mål.

Med åtta minuter kvar av matchen reducerade Kalmar genom Daniel Sobralense. Sobralense vek efter hörnan in från höger i straffområdet och satte bollen till vänster om Andersson.

I och med segern tog sig Örgryte förbi Djurgården och Hammarby i botten. Hammarby har dock en match mindre spelat.