lördag 3 oktober 2009

Femte raka för HV 71

HV 71 tog en rättvis seger på hemmaplan mot Timrå.

Timrå chockade HV71 när man tidigt gick upp i en 0-2-ledning men efter en dubbelutvisning från bortalaget kunde HV71 både reducera och kvittera i power play-spel. Smålänningarna tog över mHV_jublar01atchen efter det och är närmast ett ledningsmål i den första perioden.

Timrå tog ledningen efter bara 1.21 i första perioden. Pär Styf hittade en lucka i det högra krysset efter fint förarbete av Timo Pärssinen och gav bortalaget ledningen. Efter 5.07 kontrade Timrå och kom tre-mot-en där Svensson till vänster i offensiv zon gled in och sköt pucken rakt upp i det högra krysset.

Hemmalaget kom tillbaka. Efter 11.15 kom reduceringen. Pasi Puistola dundrade in 1-2, och strax därefter kvitterade David Petrasek med ett slagskott.

Timrå tog på nytt ledningen i den andra perioden. Thomas Skogs gjorde 2-3 efter 7.03 och det i spel 5/4. Strax innan hade Timrå en puck inne, men domaren godkände inte målet.

Hemmalaget vände på det hela i slutet av den andra perioden. Nyförvärvet Janne Niinimaa slog in kvitteringen, och Martin Thörnberg styrde in 4-3 med 1.29 kvar av perioden.

HV 71 var det bättre laget i den tredje perioden. Teemu Laine ökade på till 5-3 efter 14.19. Laine gick köksvägen från vänster och satte pucken under Lindbäck. I slutet av perioden tog Timrå ut målvakten, och då avgjorde Andreas Falk i tombur. Timrå lyckades reducera med 14-sekunder kvar och det genom Fredrik Sonntag.