lördag 3 oktober 2009

Nytt poängtapp för Bayern

Storklubben Bayern München fortsätter att slira i Bundesliga. Trots ett förkrossande bollinnehav fick Bayern München bara med sig en poäng ifrån lördagens hemmamöte med Köln. Matchen slutade 0-0.

Hemmalaget Bayern München hade flera fina möjligheter att spräcka nollan men det ville sig inte för stjärnor som Schweinsteiger, Ribéry och Klose. Matchens kanske bästa läge stod Andreas Ottl för när han från 25 meters håll sköt ett tungt skott som med skruv gick någon decimeter utanför den högra stolpen.

Även Sebastian Schweinsteiger var nära att ge sitt lag ledningen när han i den 38:e matchminuten nickade bollen på en motståndare som i sin tur styrde bollen i ribban.

Det var klasskillnad på de båda lagen och Köln tilläts knappt att låna bollen på offensiv planhalva. Gästerna slutade dock aldrig kämpa för att freda sitt straffområde och det gav också resultat i form av den poäng som i slutändan kan visa sig vara oerhört betydelsefull när serien summeras.
RIBÉRY RAPPORTERAS SKADAD

Lukas Podolski, som har tillbringat de senaste tre säsongerna i Bayern München men inför säsongen gick tillbaka till Köln, var totalt osynlig i matchen och byttes ut på tilläggstid i den andra halvleken.
Världsstjärnan Franck Ribéry byttes ut i halvtid och de första rapporterna säger att han har slagit upp en tidigare skada.

Ingen av svenskarna i Bundesliga fick spela 90 minuter. Per Nilsson i Hoffenheim togs av planen efter 61 minuters speli 1-2-förlusten mot Mainz. Bochum-svenskarna Andreas Johansson och Matias Concha fick hoppa in i mitten av andra halvlek i 1-1-matchen mot Wolfsburg.