lördag 3 oktober 2009

Ny seger för Färjestad

Färjestad vann borta mot Luleå efter storspel av Henrik Karlsson i målet och inte lika hög räddningsprocent hos hemmakeeper Mattias Modig. Skotten totalt 36-14.

Gästerna tog en tidig ledning i en period med fem utvisningar, dock med power plays som varit skottfattiga. Luleå har skapaIshockey, elitserien, Färjestad - Skellefteåt flest lägen i den första perioden men Henrik Karlsson spelade bra i målet.

Färjestad tog ledningen efter 4.55 och det genom Henrik Björklund. Sidledspass av Jeszper Mattsson till Björklund som fintade i vänsterläge och fick tid på sig och sköt in ledningsmålet högt till höger om Modig.

I slutet av den första perioden kvitterade hemmalaget. Cam Abbott höll ifrån Ejedpalm på sin insida när han avancerade fram till höger i anfallszonen och la upp en snygg backhand i närmaste krysset.

Luleå dominerar den andra perioden men Färjestad ledde matchen efter att ha vänt tillbaka. 1.16 in i den andra perioden gjorde Chris Abott 2-1 för hemmalaget. Johan Fransson sköt ur högerbacksläge. Karlsson räddade men på returen gjorde Chris Abbott mål. Dragan Umicevic kvitterade för Färjestad i anfallet efter.

Den tredje perioden blev mållöst, men hemmalaget var i slutet nära en kvittering. Färjestad åkte på en dubbel utvisning, och Luleå spelade 6/3 sista 25-skunderna. Trots det höll Färjestad undan, och lagets målvakt Henrik Karlsson gjorde en kanon insats.