lördag 3 oktober 2009

Tottenham tappade poäng

Tottenham fick bara med sig en poäng i mötet med Bolton, men det kunde ha slutat värre.

Bolton fick en praktstart på matchen och tog ledningen redan i den fjärde minuten när Ricardo Gardner höll sig framme på en retur som målvakten Carlo Cudicini släppt och petade in 1-0.

Hemmalaget, utan den skadade Johan Elmander, fortsatte att spela bra och hade en bra bra möjligheter att öka på ledningen under den första halvtimmen, men i stället kom 1-1 i den 34:e.

Wilson Palacios fick fram bollen till Peter Crouch, som skarvade bollen vidare till Niko Kranjcar. Kroaten tackade för läget och satte 1-1 efter ett riktigt fint anfall. 1-1 stod sig också till andra halvleken.

Den andra halvleken inleddes klart sämre och tråkigare än den första och tempot sänktes avsevärt efter en mycket sevärd första halvlek.

Det var dock även här Bolton som kändes aningens vassare och med 20 minuter kvar var man i ledningen på nytt. Tamir Cohen slog ett väl avvägt inlägg som den orädde Kevin Davies forcerade i mål med pannan. Likt Spurs mål var Boltons andra en följd av ett riktigt fint anfallsspel.

Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. En hörna ett par minuter senare förpassades i mål genom Vedran Corluka som nådde först på målen.

Målet fick Tottenham att få upp ångan och inte minst de sista tio minuterna vaskade Spurs fram ett flertal bra chanser. 2-2 stod sig dock, och det var inte på något sätt orättvist.