lördag 3 oktober 2009

Tredje mållösa match för Djurgården

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Häcken

Djurgården spelade oavgjort i mötet med Trelleborg på hemmaplan. Djurgården skapade chanser och framförallt då i den andra halvleken, men det blev tredje matchen i rad som Djurgården inte lyckades göra mål.

Den första halvleken var tempofattig, och det skapades få klara målchanser. I den 11:e minuten sköt Burlin från höger i straffområdet där Noring räddade det låga skottet som gick mot den vänstra stolpen. Trelleborg-försvarare tog hand om returen.

I den 22:a minuten skapade Trelleborg ett bra läge. Gästerna rullade upp ett fint anfall där ett högerinlägg nickade bak till Fahkro som fick på ett bra halvvolleyskott men riktningen svek honom. Touray räddade hans skott.

I den 29:e minuten var Djurgården mycket nära att ta ledningen. Hellqvist gjorde det bra till vänster i straffområdet där han tog sig runt för att spelade bollen bakåt till Youssef som så många gånger förr brände ett jätteläge när han fick hela foten under bollen och skottet gick över ribban från nära håll.

Djurgården startade den andra halvleken på ett mycket bra sätt. Två minuter in i den andra halvleken tog sig Youssef förbi Melander in till vänster i straffområdet. Youssef  spelade in bollen till Hellqvist, som sköt, men på något vis lyckades Noring rädda och hålla bollen vid den vänstra stolpen.

Oflytet fortsatte för Djurgården under hela andra halvleken. Mikael Dahlberg hade ett bra bra lägen, men brände dem allihop.

Trelleborg skapade inte mycket under den andra halvleken, men var nära ett par gånger att ta ledningen. Trelleborgs chanser kom ofta efter fasta lägen.

I den 58:e minuten nickade Abelsson i stolpen efter en hörna. Tre minuter senare höll sig Abelsson framme igen på en hörna, men hans nick räddades av Touray i målet.

I slutet av matchen pressade Djurgården på för ett avgörandet. Som sagt Dahlberg hade ett par goda chanser, men bollen ville inte in. Djurgården hade även ett ribbträff, men matchen slutade 0-0.