tisdag 27 oktober 2009

19-åring i HV71 sänkte Rögle

HV71 tog en ganska enkel seger mot Rögle på tisdagen. Matchen slutade 5-3 till serieledande HV. 19-åringen André PeterssonHV_jublar01 gjorde två läckra mål mellan benen på Rögles målvakt Jürgen Penker.

HV var lite trögstartade, men kom igång till slut och gjorde vad som krävdes mot Rögle. Jönköpingslaget tog därmed sin åttonde raka hemmaseger.
19-åringen André Petersson gjorde två mål. Petersson har fått chansen att ersätta skadade Teemu Laine i HV:s andrakedja de senaste fyra matcherna. Och som han har tagit den chansen.
På dessa fyra matcher har Petersson nu gjort fyra mål.
Förra veckan missade han en straff mot Frölunda, men han räknade ändå med att han skulle få fler chanser.
Och mycket riktigt. HV fick en straff även denna match, och nu gick det bättre för Petersson.
Straffen satt hur säkert som helst mellan benen på Rögles målvakt Jürgen Penker och innebar 3-0.
Och bara minuter senare fick Petersson ett friläge. Denna gång lurade han iväg Penker i sidled innan han retfullt enkelt lade in 4-0 mellan benen.
Jeremy Colliton gjorde två mål för Rögle. Det andra innebar reducering till 5-2 med en kvart kvar.
Efter det hade Rögle övertaget i spelet men kom inte närmare än Mathias Månssons 5-3 med åtta minuter kvar.