tisdag 27 oktober 2009

Brynäs vann i sudden

Magnus Kahnbergs måltorka i Brynäs är över efter tretton matcher i hans nya klubb Brynäs. Målnollan sprack när Luleå bortabesegraIshockey, Elitserien, Södertälje - Brynäsdes med 3-2 efter förlängning på måndagskvällen.

Magnus Kahnberg gjorde 2-2 början av andra perioden, snyggt framspelad av Eero Somervuori, och med ett läckert avslut av den före detta Frölundaspelaren.
Kahnberg tog emot pucken framför Luleåkassen, snurrade ett halvt varv och rakade in pucken i nät.
– Det kändes skönt. Det är klart att det varit lite jobbigt att jag inte gjort mål tidigare, men spelmässigt har det ändå gått bra, säger 29-åringen.
Det var fler målnollor som spräcktes när Brynäs slog Luleå. Jörgen Sundqvist och Niclas Andersén som gjorde lagets första och sista mål var både mål– och poänglösa inför bortamatchen.
Gävlelaget har ett av elitseriens sämsta målfacit, bara 27 gjorda mål, och att fler spelare nu kliver fram som målskyttar kan bli betydelsefullt.
– Det är jätteviktigt, och det är otroligt glädjande. Det här var en fruktansvärt härlig seger, en riktig lagseger. Det är en otroligt stolt tränare som sitter här, sade Niklas Czarnecki, Brynäs tränare efteråt.
Brynäs vann mot Luleå tack vare hetare vilja.
Jörgen Sundqvist gav sitt lag ledningen redan efter tre minuter, i numerärt överläge, efter en framspelning av Eero Somervuori som kom i knähöjd. Sundqvist tog emot pucken på volley, väntade en mikrosekund och vräkte sedan in pucken bakom Anders Nilsson i Luleå-kassen.
Matchens sista mål kom drygt två minuter in i förlängningen, när Nicklas Andersén i en tilltrasslad situation framför Anders Nilsson lyckades få pucken över mållinjen.
Luleåspelarna protesterade, men efter videobedömning godkändes målet.
Luleå var med i matchen i första perioden, därefter var Brynäs hetare och vassare.
Hemmalagets målskyttar var Mats Lavander och Jan Sandström.
Luleå tränare Roger Rönnberg var svart i ögonen efteråt.
– Det är nästan chockerande att se det lag jag coachade i Karlstad i lördags uppträda som vi gjorde mot Brynäs. Hockey är viljesport, och det fanns ingen vilja i mitt lag i kväll, sade han.