Hysén räddade guldstriden

Fotboll, allsvenskan, IFK Göteborg-Halmstad

Tack vare Tobias Hysén och Magnus Bahne är IFK Göteborg forfarande med kampen om guldet.

Göteborg har nog många tankar på söndag då man möter AIK i en match som kan bli helt avgörande. Men länge var guldmatchen i fara..

Halmstad ledde nämligen i Göteborg med 2-0 i paus, och höll på att förstöra hela avslutningsmatchen.

Emir Kujovic satte 1-0 på en hörna och strax före pausvilan gjorde Jonas Gudni Saevarsson 2-0. Resultatet speglade inte direkt matchen, men IFK var trubbiga framåt och såg ut att lida av guldfrossa.

I förra omgången hade IFK också problem i första halvlek, men tre mål i andra såg då till att det blev en komfortabel seger mot Brommapojkarna och det blev nästan samma visa den här gången.

Precis som då var det Tobias Hysén som räddade Blåvitt. Strax efter pausvilan visade han inställning och klass när han fick bollen ute till höger, tunnlade en HBK-spelare innan han smekte in bollen vid den bortre burgaveln från 25 meter. Ett klassmål från Hysén som då gick upp i delad skytteligatopp.

Det räckte emellertid inte med det, utan med en kvart kvar kom även kvitteringen. Tim Sparv slarvade i uppspelsfasen och IFK Göteborg kunde ställa om. Bollen ut till Stefan Selakovic, vars inlägg såg ut att bli en smal sak för Bahne, men den finländske målvakten svarade för en tavla och tappade bollen till en viss Hysén - 2-2.

Göteborg jagade sen ett segermål, men fick nöja sig med en poäng och en möjligtvis tillfällig serieledning.

Kölla:Sportal