tisdag 27 oktober 2009

Målsnålt inför storpublik i Karlstad

Målsnålt, men inte chansfattigt. Färjestad och Frölunda bjöd på publikhockey med slutspelsstämning på isen. Matchen slutade 1-1Ishockey, elitserien, Färjestad - Skellefteå inför 7 797 åskådare, säsongens bästa publiksiffra i Karlstad.

Den första perioden inleddes med högoktanig ishockey i publikens smak.
Frölunda hade bestämt sig för att sätta Robin Rahm på prov. Gästerna tog skott direkt de kom in i anfallszon. Färjestadsmålvakten stod pall uppgiften.
Däremot tvingades Johan Holmqvist släppa en puck bakom sig. Frölundamålvakten var helt skymd av Johan Andersson när Dragan Umicevic i spel fem mot fyra skickade in pucken på vinst och förlust framför Johan Holmqvist. Frölundamålvakten såg ut att ha fått grepp om pucken, men så var inte fallet.
Pucken gled retfullt över mållinjen bakom honom. Johan Andersson bokfördes för målet.
Frölunda dominerade den andra perioden stärkta av tre numerära överlägen i rad. Robin Rahm visade då att han tänker utmana Henrik Karlsson som positionen som förstemålvakt i Färjestad, när väl Karlsson är tillbaka efter lårskadan.
Även Färjestad visade prov på ineffektivitet. Karlstadslaget hade 1,37 minuter på sig att överlista Johan Holmqvist i spel fem mot tre. Det blev knappt ett skott på mål.
Per-Johan Axelsson lyckades till slut överlista Robin Rahm med en styrning på backskott från Henrik Tömmernes. Målet kom i tredje perioden och tog matchen till övertid där
Frölunda fick avsluta matchen i spel fem mot tre utan att göra mål.
Frölunda kom till spel utan backarna Ville Mäntymaa, Mikko Lehtonen, Tobias Viklund och Philip Larsen. Samtliga är skadade. Precis som i förra matchen mot Södertälje fick anfallaren Mikael Johansson ta klivet ner till en backplats plus att Frölundatränaren Ulf Dahlén släppte fram elitseriedebutanten Henrik Tömmernes för att kunna gå runt på sex försvarare mot Färjestad.
I Färjestad säsongsdebuterade Lee Goren. Den 31-årige kanadensaren spelar på artistkontrakt och har vässat formen under hösten i finska ligan med Tappara där han svarat för elva poäng på 13 matcher.