tisdag 27 oktober 2009

Linköping krossade Södertälje

image

Två timmar före nedsläpp träffade de lagkompisarna för första gången sedan i våras. Sedan svarade Jan Hlavac för två och Jaroslav Hlinka för ett mål. Fjolårets poängkungar är tillbaka i Linköping – som krossade Södertälje med 8-1.

Förra säsongen svarade Hlinka för 55 poäng (12 mål, 43 assists) och Hlavac för 48 poäng (25 mål, 23 assists).
Linköpings ekonomi tillät inte att dra nytta av tjeckstjärnornas spetskompetens hela den här säsongen – utan som artistspelare.
Efter ynka 27 mål på tolv omgångar och en sjätteplats i tabellen kan ni försöka gissa hur mycket fansen längtat efter sina favoriter.
I 13:e omgången var det premiär för två minst sagt heta tjecker, båda har öst in poäng i tjeckiska ligan – Hlinka i Sparta Prag och Hlavac i Liberec.
Deras flygplan landade på Arlanda klockan två på måndagseftermiddagen och de anlände till hemmaarenan lagom till samlingen.
För första gången sedan LHC slogs ut i SM-kvartsfinalen mot Skellefteå i mars träffade de lagkompisarna igen.
Utan ett endaste träningspass efter återkomsten spelade de en minst sagt avgörande roll mot Södertälje.
– Efter alla missade chanser var det här en match vi verkligen väntat på. Hlinka och Hlavac var väldigt laddade och bidrog med en massa energi. Sedan är det förstås två riktiga klasspelare, framhåller tränaren Slavomir Lener.
Det tog bara 13.09 innan Jaroslav Hlinka smällde upp pucken i krysset fram till 2-0.
Jan Hlavac gjorde det om möjligt ännu snyggare. Genom ett läckert solonummer lurade han bort både försvar och målvakten Björn Bjurling.
– Jag kom i hög fart och lyckades med finten, sedan var det bara att lägga in pucken i öppen bur. Men ni kan inte räkna med sådana mål i varje match, skojar forwarden.
Hlavac sänkte sedan Södertälje definitivt med sitt 4-1 i den sista perioden.
Linköping svarade för sin klart bästa insats i höst. Nu fungerade inte bara defensiven och målvakten Fredrik Norrena. Farten och effektiviteten var en helt annan än före.
– Man kan inte tro att det här laget bara gjort 27 mål innan, det finns mycket kapacitet.
Förhoppningsvis kan vi bidra med lite fler poäng, säger Hlinka.
– Om jag känner någon press? Jag vet att jag är här för att göra mål, men det känns inte kravfyllt på något sätt. Det är ändå som lag vi ska få till en riktigt bra säsong och det finns alla förutsättningar att nå långt, tycker Hlavac.
Södertäljes svit med tre raka segrar bröts ordentligt.
– Pinsamt uppträdande av oss på den här nivån, kritiserar assisterande tränaren Peter Larsson.

Källa: TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar