tisdag 27 oktober 2009

Gustavsson tillbaka som vinnare

Efter tre veckor så var den svenska målvakten tillbakimagea i Toronto och vann inatt sin första match i klubben.

Jonas Gustavsson gjorde inatt sin första match på tre veckor efter att ha dragits med en ljumskskada under sin föresta tid i NHL. Men tillbaka i målet fick han se sitt Toronto Maple Leafs besegra Anaheim Mighty Ducks på bortaplan i Honda Center.

Segern var Gustavssons och Torontos första för säsongen och hans 25 räddningar bidrog till att laget kunde kamma hem samtliga poäng. En annan huvudrollsinnehavare, finske NIklas Hagman, var än värre. Hagman noterades för tre mål i matchen - given matchvinnare.

Sitt första mål satte Hagman i power play i slutet av den andra perioden. Åtta minuter in i den andra perioden var det dags igen. Återigen var det Lee Stempniak och Tomas Kaberle som spelade fram finnen. Power play var tydligen ett vinnande recept, med tanke på att även det tredje målet från Hagmans klubba föll med en man mer på isen.

Toronto vann matchen med 6-3 och tog därmed sin första seger för året. Tillsammans med Florida så är Maple Leafs överlägset sist i Eastern Conference.

Källa:sportal