Makalöst när Kalmar vann

Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - Malmö FOTO:Bildbyrån

Årets sista hemmamatch bjöd på ett målkalas modell större.

De båda FF-lagen Kalmar och Malmö är normalt två lag som spelar tämligen tätt och inte släpper till speciellt mycket - I dag var det precis tvärtom.

1-0 kom på matchens första riktiga anfall när Kalmar kom runt på högerkanten och slog ett lågt inspel till Ricardo Santos, som hann före Ulrich Vinzents och stötte in bollen i mål. Oturligt nog slog han i samma situation huvudet i Malmö FF:s målvakt Dusan Melicharek och åkte på en sådan smäll att han tvingades avbryta matchen där.

Någon stopp på offensivlustan blev det dock inte. Daniel Larsson och Edward Ofere är till exempel ett anfallspar som påminner, åtminstone i effektivitet, om ett annat MFF-anfallspar som vi fått se under 2000-talet, nämligen Peter Ijeh och Niklas Skoog. I första halvlek i dag hade de tre läckra samarbeten som ledde till att MFF vände på steken och tog ledningen med 3-1 när en dryg halvtimme var spelad.

I det läget kändes matchen avgjord då Kalmars anfallsspel inte höll någon högre kvalitet och inte såg ut att bjuda på speciellt många mål. Helt plötsligt fick man dock ordning på spelet, och i kombination med svagt MFF-spel i defensiven kom både 2-3 och 3-3 före pausvilan.

Den andra halvleken blev något mindre vansinnig, och Kalmar kontrollerade det mesta av spelet. Trots det var det Malmö som gjorde första målet. Edward Ofere vann en duell med en Kalmar-back, kom fri och chippade iskallt in 4-3 bakom Petter Wastå.

Ännu en gång såg Malmö ut att gå mot segern, men ännu en gång kom Kalmar tillbaka. Malmö försökte strax efter 4-3 gå över till att spela 4-2-3-1 när Wilton Figueiredo kom in, men det blev ett komplett misslyckande.

I stället kunde Kalmar både kvittera till 4-4 på en hörna genom Daniel Sobralense och på övertid satte Abiola Dauda 5-4.

Dauda fick en perfekt djupledsboll som han blev fri och enkelt kunde sätta segermålet på. 5-4 till Kalmar som kopplar greppet om fjärdeplatsen i tabellen.

Källa:Sportal