tisdag 27 oktober 2009

BP vann betydelslös match

Fotboll, Allsvenskan, Gais - Brommapojkarna

När Gais mötte Brommapojkarna på Gamla Ullevi hade det viktigaste redan hänt. Båda lagen hade säkrat allsvenskt kontrakt. "Jag var orolig för grabbarnas inställning", erkände BP-tränaren Kim Bergstrand. Helt i onödan, visade det sig.

Visst, första halvlek var ingen höjdare, rena sömnpillret snarare. Efter paus var det bättre kick i tabletten. 1-0 (0-0) till BP var blygsam utdelning på alla de chanser både de och Gais hade.
– Andra halvlek är jag fantastiskt nöjd med, sade Kim Bergstrand. Men några mål till borde vi ha gjort.
Alexander Axén, hans kollega hos Gais, var inte lika glad.
– Vi kom aldrig igång. Det var BP:s förtjänst – de gjorde oss dåliga.
Och så sade Axén som Bergstrand:
– Vi borde ha gjort mål.
Riktigt hur matchen kunde vända som den gjorde är svårt att förstå. Efter paus var det en helt annan gnista, en helt annan iver att avgöra och fightas om segern.
Brommapojkarna började direkt efter paus att skjuta in sig mot Dime Jankulovski i Gais-målet, ungefär som gamla tiders artillerister. Det small gång på gång. Jankulovski dök, boxade, slängde ut ett ben som reflex – allt som gick för att stoppa bollen.
Det höll i 75 minuter. I den 76:e avgjorde Philip Haglund matchen. Även Jankulovski fick se sig passerad.
– Haglund har gjort stora framsteg de senaste månaderna, sade Kim Bergstrand. Nöjd med att just Haglund fick utdelning.
Hos Gais fanns också mållägen, fast inte i samma mängd som hos BP.
Wanderson, som med stor säkerhet gjorde sin sista match i grönsvart tröja på Ullevi, hade bland annat en bra frispark. Han har dragit sin egen lilla publik till Ullevi under hösten – utländska spioner som vill kolla Sveriges skytteligeledare. Så även den här matchkvällen.
Fast de fick inte se någon av hans större matcher. Det var för mycket som gick fel med lagmaskinen Gais även om alla slet och jobbade individuellt.
– Det här var alldeles för segt för att vara OK, tyckte Axén.