lördag 31 oktober 2009

Äntligen seger för Modo

Ishockey, Elitserien, Modo - Södertälje

Modo tog en hyperviktig trepoängare och revansch på Södertälje. 4—1 var en seger med norsk-kanadensisk touch.

Två mål av kanadensaren Josh Green, ett vardera av norrmännen Per-Åge Skröder och Mats Zuccarello-Aasen.

Det var en av många ödesmatcher för Modo, sist inför drabbningen mot Södertälje med bara en seger under ordinarie matchtid och fem poäng från kvalstrecket.

Södertälje å sin sida kom till start som ett av de formstarkare lagen, med fyra segrar på de fem senaste matcherna, och besegrade dessutom Modo med 5—0 hemma för en månad sedan.

Märkligt nog såg dock Modo ut att ha bästa självförtroendet och energin. Första två perioderna gick klart till hemmalaget, framförallt andra där Södertälje sköt sitt första skott efter 13 minuter!

Förra säsongens skyttekung, Per-Åge Skröder, har haft det tungt i höst, men gav nu Modo ytterst viktiga 1—0 i första perioden.

I andra perioden klev Skröders landsman Mats Zuccarello-Aasen in i handlingarna på allvar.

Först spelade han snyggt fram kanadensaren Josh Green till 2—0 och 26 sekunder senare gjorde han själv 3—0.

Green stängde sedan matchen för gott när han tryckte in en retur för 4—0 i slutperioden.

Zuccarello-Aasen var banans gigant, så liten han är.

Den målfarlige och spelskicklige norrmannen gjorde succé redan förra säsongen, hans första i Modo. Trots en 20 matcher lång skadeperiod gjorde han 40 poäng.

Nu är han, trots att Modo gått kräftgång, redan uppe i 17 (7 mål + 10 assist).

Fast allra roligast tyckte han det var att kedjekompisen Skröder fick göra mål.

- Han har haft lite motgångar så det målet var viktigt för honom. Samtidigt har Per-Åge jobbat väldigt bra defensivt hela tiden.

Matchen som helhet?

- Vi var bra, mer på bettet än Södertälje, åkte mycket skridskor och rullade runt i anfallszon.

- Vi fick också ut puckarna ur egen zon snabbare än tidigare, och får vi pucken i fart är vi bra.

En oerhört viktig trepoängare för Modo, som dessutom vann sin andra raka hemmamatch — seger mot Timrå i förlängning i tisdags.

Modo har också spottat upp sig spelmässigt den senaste tiden. Läget i tabellen är dock fortfarande ytterst prekärt.

- Det är bara att ladda om. Det här stärkte oss, konstaterade Zuccarello-Aasen.