lördag 31 oktober 2009

Bergs målstim kom av sig när Hamburg föll

Trots ledning två gånger lyckades inte Marcus Bergs Hamburg ta de på förhand givna tre poängen mot Borussia Mönchengladbach på hemmaplan. Gästerna skrällvann med 3-2 och bröt Marcus Bergs målstim.

Trots ledning vid två tillfällen kunde Marcus Bergs Himageamburg inte knyta ihop säcken. 2-1 blev till 2-2 i den 76:e minuten då Borussia Mönchengladbachs mittback Bonfim Dante nickade in en hörna från nära håll.

En skärrad hemmapublik trodde inte sina ögon när inbytte Rob Friend i den 82:a minuten mötte ett inlägg från Juan Arango och prickade in 3-2. Hemmalaget förmådde därefter inte resa sig och skrällförlusten var ett faktum.

Marcus Berg spelade hela matchen och hade två fina lägen, men en något felriktad nick och en kanonräddning från målvakten Logan Bailly såg till att svensken blev mållös. Innan eftermiddagens match hade anfallaren nätat vid två tillfällen mot Schalke 04 i förra veckans toppmöte och dessförinnan avgjort mot Celtic i Europa League.

MARKUS ROSENBERG STARTADE

Dagens andra svensk Markus Rosenberg startade för sitt Werder Bremen i bortamatchen mot FC Nürnberg. I den 59:e minuten blev han utbytt och fick från bänken se sitt lag vända 2-0-underläge till 2-2.

Källa:Eurosport