lördag 31 oktober 2009

Oavgjort för Sverige

Förlust mot Danmark och 30-30 mot Tyskland i Super cup på lördagen. En poäng på två matcher. Men inte heller på den gamla svenska framgångstiden var träningslandskamper någon tändande gnista för spelarna.

Förbundskaptenen Staffan Olsson om matchen:image

- Vi gick ner oss första kvarten i andra halvlek. Ändå var vår insats okej. Man ska komma ihåg att vi mötte spelare som håller till i Bundesliga och har ett tempo som är väldigt högt, säger han.

Olsson och kollegan Ola Lindgren prövar och testar:

- Vi tror på de här killarna. De är unga och det handlar om att ha tålamod. Vi ska nog få ihop ett giftigt lag, säger Olsson till TT.

Sverige spelar EM-slutspel i Österrike i januari nästa år. Det nionde europamästerskapet i handboll och Sverige vann 1994, 1998, 2000 och 2002.

I pågående Super cup blev det förlust mot Danmark i torsdags. Mot Tyskland på lördagen slutade det oavgjort efter en insats som hade en känsla av gamla goda tider. Då när Sverige under tolv år i OS, VM och EM bara en gång slutade utanför prispallen.

KNORR I STOLPEN

Godbitar från matchen:

Fredrik Petersens artistiska knorr som över 10 000 åskådare i Halle trodde skulle gå in. Bollen tog i stolpen. Dalibor Doders sprinterryck över hela planen och hans 29-27 för Sverige med fem minuter kvar. En superkontring á la Erik Hajas på den tiden det begav sig. Publiken suckade hänförd. Målvakten Johan Sjöstrands akrobatiska räddning vid 30-30.

Godbit ur tysk synvinkel:

När Fredrik Petersen brände straffen i slutsekunderna. Nu väntar Norge på söndagen.

INTE BÄTTRE FÖRR

Inför den 16:e upplagan av fyrnationsturneringen i Tyskland ifrågasattes Sveriges kvaliteter på positionen vänsternio. Det var inte bättre förr, säger förre förbundskaptenen Bengt "Bengan" Johansson:

- Vi hade inget tungt skytte. Men vi hade Ola (Lindgren) och Björn Jilsén. Det räckte långt i Prag (VM-guld), fast Jilsén spelade inte så mycket, han tog mest fasta situationer straffar och sånt. Senare på 1990-talet hade vi förstås Stefan Lövgren där och som mittnia, han var ju ett handbollsgeni.

- Ola och Staffan (Olsson) har bra koll. De är jättebra val som förbundskaptener och jag tror säkert att landslaget kommer att blanda sig i medaljstriden igen i mästerskapen. Super cup är ju en turnering där man luftar nya spelare. Så var det också på min tid, säger "Bengan".

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar