lördag 31 oktober 2009

Säker seger för Frölunda

Frölunda gav aldrig Skellefteå någon riktig chans. Vad som tippades bli ett tufft test blev ingen svårare match för göteboFrölundajublarrgarna som vann elitseriemötet med 5—2 på lördagen.

Efter en minst sagt darrig säsongsinledning ser Frölunda ut att ha bestämt sig för vilken typ av lag man vill vara i år. Mot Skellefteå ville man åtminstone vara ett rappt, aggressivt och skickligt hockeylag, vilket resulterade i att matchen i princip punkterades redan i början av den andra perioden.

- Laget är inne på rätt spår, konstaterade Frölundas tränare Ulf Dahlén efteråt.

- Vi hade väldigt mycket chanser och kunde ha gjort fler mål. Det var en stabil hemmaseger.

Frölunda har varit svaga på hemmais den här säsongen och ställdes nu mot seriens starkaste bortalag. Det var med andra ord upp till bevis för göteborgarna, förmodat stärkta av hemmasegern mot Modo senast (4—2).

Det kunde knappast ha börjat bättre för hemmalaget. Martin Röymark spräckte nollan efter två minuter och strax därefter ökade Janne Niskala på ledningen. I slutet av den första perioden kom även 3—0 när Fredrik Pettersson styrde in ett skott från Niskala.

- Det är klart att det är en väldigt tuff väg att gå att försöka hämta in 0—3 i Scandinavium, sade Skellefteås tränare Hans Särkijärvi.

Hemmalagets Fredrik Pettersson var inne på samma linje.

- Vi startar matchen oerhört bra och det är där vi river sönder matchen, sade han.

Skellefteå reducerade i den andra periodens första minut — men tre minuter senare släckte Fredrik Pettersson gästernas nyväckta hopp, när han tog sig förbi en back och tryckte upp 4—1 i krysset med ett slagskott från blå.

- Det är väl inte så att man siktar. Får man en chans att skjuta så är det bara att göra det. Men det var en av mina bättre träffar, sade Fredrik Pettersson.

Rak hockey och hård press på motståndarnas backar. Där ligger Frölundas nyckel till framgång enligt tvåmålsskytten Pettersson.

- Det kommer inte att kunna bli någon klapp-klapp-hockey på den här nivån längre. Det funkar inte. Det måste vara mer rakt, ner med puckarna och inte så mycket daltande. Minimera passningarna, sade han.

Bortalaget reducerade visserligen även i början av tredje perioden, men lyckades aldrig riktigt hota Frölunda. Och med drygt en minut kvar kunde Per-Johan Axelsson slå in 5—2 i tom kasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar