lördag 31 oktober 2009

Nionde raka hemmasegern för HV71

HV_jublar01

Det blev ingen femte match i rad med poäng för Brynäs. HV71 tog i stället sin nionde raka hemmaseger när man besegrade det formstarka Gävlelaget med 3—0 på lördagen.

Brynäs hade tagit poäng i fyra raka matcher inför bortamötet med HV71. Men i Kinnarps Arena blev det stopp för den sviten.

Eddie Läck vaktade Brynäs mål och gjorde därmed sin första elitseriematch från start.

- Det kändes direkt att det är bra spelare man möter i elitserien. HV på bortaplan var en perfekt match att börja med, jag hade allt att vinna, sade Läck efter matchen.

Läck var bra, men tvingades kapitulera tre gånger mot elitseriens överlägset målgladaste lag.

- Jag är hyfsat nöjd med min insats men vi borde nästan tagit poäng i dag. Laget stod upp bra framför mig och vi skapade mycket framåt, men Stefan Liv var bra på andra sidan isen, konstaterade Brynäsmålvakten.

HV brukar briljera med sitt power play. Denna gång vann man i stället matchen tack vare ett bra box play.

Jönköpingslaget klarade några långa sekvenser med en man utvisad, och gjorde dessutom 1—0 i box play genom Andreas Falk.

- Det var jobbigt med så mycket utvisningar. Jag kom fel in i matchen, men jag blev förbannad på mig själv och det hjälpte. Vi gjorde några riktigt bra byten i box play, sade Falk.

Segern var HV:s nionde på nio hemmamatcher i höst. Men Brynäs bjöd bra motstånd och hade nästan förtjänat en poäng.

- Brynäs är bra. De är starka och spelar obekvämt. Vi anpassade oss lite efter det, i dag skulle vi inte spela samma finlir som vi brukar här hemma, sade Falk.

Ove Molin fick en otäck smäll mot huvudet och fick bryta efter halva matchen. Brynäsaren böjde sig ner samtidigt som HV:s David Ullström satte in en hård tackling mot sargen.

- Den typen av tacklingar kan reglerna inte stävja, det måste finnas respekt mellan spelarna. HV-spelaren (Ullström) kan inte gå in med den kraften när han ser hur situationen ser ut, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Molins huvud kom olyckligt i kläm och han blev liggande på isen en god stund innan han till slut kunde ta sig ut i omklädningsrummet med stöd av två lagkamrater.

- Ove fick en hjärnskakning och är därmed borta minst sex dagar, sade Czarnecki.

Ullström fick matchstraff för tacklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar