lördag 31 oktober 2009

Rögle vände och vann borta mot Luleå

Mathias Månsson dubblerade sin målskörd för Rögle när laget besegrade Luleå på lördagseftermiddagen. Först kvitterIshockey, Elitserien, Modo - Rögleade 28-åringen till 3—3, sedan gjorde han matchavgörande 4—3 med knappt tre minuter kvar att spela.

- Otroligt skönt att få göra mål och få vinna på det sätt vi gjorde det när vi vände ett 1—3 underläge till seger, säger Mathias Månsson.

Rögle är åter ett vinnande lag, efter fem matcher utan seger. Ett faktum som gör det lättare för Skånelaget att ladda för nästa match, Skellefteå borta redan på söndagen, den klubb som Mathias Månsson inledde säsongen i.

Mathias Månsson lämnade Skellefteå efter mindre än tio omgångar av privata skäl, han vill komma närmare nära och kära längre söderut, och hamnade i Ängelholm, som han nu spelat fem matcher för.

- Jag har bytt klubb förut så det är inget speciellt att möta Skellefteå. Jag känner ju grabbarna i laget, men det spelar ingen roll, säger Mathias Månsson.

Njurundafödde Månsson har bland annat spelat i Bofors och Brynäs, och spelade VM med Tre Kronor 2007.

Nu spelar 28-åringen i Rögles andrakedja tillsammans med Peter Högardh och Jakob Johansson. Den linan gjorde samtliga Rögles mål mot Luleå.

Peter Högardh spräckte sin målnolla för säsongen när han kvitterade till 1—1 i matchens inledning. I slutrundan spelade han fram till Månssons båda mål. Vid 3—3-målet snurrade han på egen hand runt i Luleås zon tills passningsluckan kom.

4—3-målet låg Högardh bakom när han från egen zon med ett diagonalpass hittade Månsson vid Luleås blå.

- Jag fick två fantastiska pass av Högardh, säger Mathias Månsson.

Matchen mot Luleå blev mer spännande än vad inledningen lät ana, då hemmalaget totalt dominerade på isen.

Luleå tog ledningen redan efter tre minuter, genom Cam Abbot, värvad från Rögle inför den här säsongen.

Men Rögle spelade upp sig, samtidigt som Luleå bjöd på massor av misstag.

Peter Högardhs mål gjordes till exempel efter en bjudning av Mats Lavander, som skickade pucken till Jakob Johansson när han försökte få ut pucken ur egen zon.

- Det känns mycket bekymmersamt att det här laget tycks ha två ansikten, sade Luleås tränare Roger Rönnberg efteråt

- Vi har ett ansikte borta där vi är grymt svåra att slå, och inte gör ett misstag på 60 minuter, som i Timrå senast. Hemma ser det annorlunda ut, sade han.

Rönnberg ansåg att hans spelare såg ut att vara nöjda med att ha pucken hemma, men inte var beredda att kriga framför mål och sätta sina chanser.

- Det är tredje gången i rad vi ser det här efter bra bortamatcher, och det är något vi definitivt måste ta tag i, sade Roger Rönnberg.